Larch House
London
2018
1/11
A dated Victorian property was reimagined into a family home with a contemporary rear extension. Inspired by the dual nationalities of the couple (British and Australian) the space is designed to have two distinct characters. Existing areas of the house which contain reception, living room, and a bedroom retain original Victorian spatial proportions whilst details such as skirting boards and cornicing are reinstated.

The new side and rear wrap-around extension are conceived as a contemporary reading of an Australian veranda structure. A threshold space between the existing darker areas of the house, garden, and sky creates an uplifting open-plan kitchen and dining space. Constructed from engineered larch and glass, the home retains an intimate connection with the weather and light.
Szczepaniak Astridge Larch Housearchitecture 6
Szczepaniak Astridge Larch Housearchitecture 11
Szczepaniak Astridge Larch Housearchitecture 10
Szczepaniak Astridge Larch Housearchitecture 9
Szczepaniak Astridge Larch Housearchitecture 2
Szczepaniak Astridge Larch Housearchitecture 1
Szczepaniak Astridge Larch Housearchitecture 7
Szczepaniak Astridge Larch Housearchitecture 5
Szczepaniak Astridge Larch Housearchitecture 8
Szczepaniak Astridge Larch Housearchitecture 3
Szczepaniak Astridge Larch Housearchitecture 4